Kouřové líčení očí je evergreen. Navíc sluší každé ženě. Nikdy jste kouřové líčení očí nezkoušela? Nebo se v něm potřebujete zdokonalit? Přinášíme návod na kouřové líčení očí.

Kouřové líčení je nesmrtelné. Nosilo se, nosí se a nosit se bude! Není divu. Kouřové líčení je totiž sexy a očím dodá krásný a neodolatelný pohled. Přitom není nijak náročné a s trochou cviku zvládnete dokonalé kouřové líčení doma!

Kouřové líčení očí: Co potřebujeme?

Pro kouřové líčení očí jsou zapotřebí tři odstíny: tmavý, střední a světlý. Tradičně se používají černé, šedé a světle šedé oční stíny. Aktuálně ale letí i jiné barvičky – módní je zelená, fuchsiová, béžová a perleťové odstíny.

Kouřové líčení očí: Jak na to?

Předtím, než se pustíte do kouřového (nebo jakéhokoli jiného) líčení očí, je potřeba upozornit na jednu věc. Žádné líčení očí nebude dokonalé, pokud budete mít neupravené obočí. Vytrhejte si proto přebytečné chloupky u kořene nosu a obočí tvarujte tak, aby se zužovalo k vnějšímu koutku oka.

Pokud máte obočí už dokonalé, přistoupíme k samotnému kouřovému líčení očí. Na víčka nejprve naneste make-up a přepudrujte je. Oční stíny vám pak budou lépe držet. Začněte od nejtmavšího stínu a obtáhněte linku horního víčka, stínujte směrem nahoru a ke spánkům do ztracena. Tmavý stín naneste také na spodní víčko a rozetřete do ztracena. Následuje střední stín, jehož pomocí rozetřete nejtmavší vrstvu do ztracena. Nakonec přijde na řadu nejsvětlejší stín, který naneste pod obočí (ideálně by měl mít tělovou barvu).

Pro dokonalé kouřové líčení očí nezapomeňte ani na černou tužky, kterou si udělejte spodní linku a obtáhněte jí i část vnitřního horního víčka. Dokonalý pohled vám pak dodá černá řasenka. Dbejte na to, aby byla kvalitní a řasy zároveň prodloužila i zhustila.

Kouřové líčení očí slaďte se rty

Kouřové líčení očí vám zvýrazní rty. Nemalujte si proto rty výraznou rtěnkou, jinak zkazíte celkový dojem. Rty jen přejeďte leskem.

Podobné je to i s tvářenkou – vyhněte se tmavým odstínům, ale použijte jen lehčí broskvové odstíny.