Díváte se na sebe každé ráno do zrcadla a ráda byste na sobě něco změnila, hezky se nalíčila, jenže nevíte jak? Proto to vždy skončí u řasenky a nevýrazných stínů? Podívejte se, jak se správně nalíčit!

Závidíte kolegyním, že jim to vždy sluší? Jsou pěkně nalíčené a upravené? A vám se to pořád nějak nedaří… Možná je to tím, že nevíte, jak se správně nalíčit. Správné líčení přitom vůbec nemusí být zdlouhavé a komplikované. Je třeba jen dodržovat několik jednoduchých pravidel a líčení přizpůsobit tvaru vašeho obličeje.

3 zlatá pravidla správného líčení

  • Líčení přizpůsobte tvaru obličeje (kulatý obličej je třeba zúžit, hranatý zaoblit)
  • Co chcete zvýraznit, zesvětlete
  • Co chcete zmenšit, zúžit nebo zkrátit, ztmavte

Správné nalíčení: Podklad je základ

Základem správného líčení je dokonalá pleť. Tou se může chlubit jen málokterá z nás. Naštěstí existují make-upy nebo tónovací krémy. Vybírejte je s ohledem na odstín vaší pleti – make-up by měl mít stejný odstín jako vaše pleť! Jinak nebude vypadat přirozeně. Make-up nikdy nenanášejte na krk!

Jak správně nalíčit oči a obočí

Toužíte po sexy pohledu a dokonalém nalíčení očí? Začněte u obočí. To by mělo být dokonale upravené. Zbavte se chloupků nad kořenem nosu a obočí tvarujte tak, aby u kořene nosu bylo širší a směrem k vnějšímu koutku oka se zužovalo.

Oči zvýrazníte tmavými linkami. Pokud máte malé oči a chcete je zvětšit, nekreslete linky až do konce očních koutků, ale ukončete je krátce před nimi. Oční linky volte nejlépe černé nebo ve stejné barvě, jako je vaše řasenka. Oči pak budou větší a váš pohled bude zářit.

Jak správně nalíčit rty

Správné líčení rtů je malé umění. Důvodem, proč se rty líčí, není jen jejich zvýraznění. Většina z nás nemá souměrné rty a jejich nalíčení má tento nedostatek vyrovnat. Při líčení rtů používejte pouze kvalitní rtěnky. Aby vám rtěnka ještě déle vydržela, nejprve rty přepudrujte a poté aplikujte rtěnku – ideální je nanášet rtěnku pomocí štětečku – rty pak nalíčíte mnohem lépe.

Jak se správně nalíčit: Typy obličeje

  • Kulatý obličej potřebuje zúžit. Použijte proto tmavší tvářenku. Pokud máte kulatější tváře, vykreslete konturu rtů v rovných a ostřejších liniích.
  • Hranatý obličej potřebuje uhladit ostřejší hrany. Na čelisti, bradu a strany čela použijte tmavší pudr. Rtům dodejte pomocí konturovací tužky jemnější rysy.